Ezinge

DORPSFILM EZINGE

Documentaire – in productie

Synopsis

Ezinge is een eeuwenoud dorp op het Groningse platteland. Het stille plattelands- en dorpsleven trekt mensen aan, vooral stedelingen die dagelijks naar Groningen forensen, kiezen het rustige dorpje als woonplaats. Voor jongeren gebeurt er weinig in het  dorp. Het is vooral de stilte en de nabijheid van het  eeuwenoude cultuurlandschap dat oudere mensen naar de plek trekt. Voor jongeren is er weinig te doen.
Eeuwenlang is het dorp een plek geweest waar bewoners woonden en werkten. Ezingers die er werden geboren, bleven er vaak om te werken als herbergier, bakker, smid, boer of schipper. Dat is nu veranderd. Onder invloed van de veranderende economie en de aantrekkingskracht van de Stad is het dorp ‘verstedelijkt’. Dat maakt het dorp een levendig mengsel van woonconsumenten, oorspronkelijke dorpsbewoners en ondernemende stadsverlaters.
Toch is een ding nooit veranderd. Ezinge is een plek van passanten. Een dorp waar je naartoe verlangt of waar je zo snel mogelijk wil vertrekken om de weide wereld te zien.

Credits
Regie, camera & montage: Tom Tieman

Current ProjectEzinge