Bodemdrift

BODEMDRIFT

Iedereen kent het gevoel blij te worden van een vette hap, de aanschaf van een te dure auto of het pakketje van Zalando met gloednieuwe kleding. Hoewel we weten dat het niet altijd goed voor ons is en de wereld waarin we leven, consumeren we in onze levens heel wat af. Wat vertelt de doorlopende hunkering naar snelle prikkels over onszelf en de tijd waarin we leven? Waarom streven mensen geluk na door dingen te consumeren die niet goed voor ze zijn?

Tijdens ‘Bodemdrift’ neem je als individu plaats in een levensgroot patatbakje op een festivalterrein en luister je naar een compilatie van fragmenten waarin mensen vertellen over hun driftom te consumeren en het geluk dat ze daaraan ontlenen. De bezoeker ‘snackt’ in deze installatie de verhalen van mensen uit heel Friesland. Over elke maand met het vliegtuig op citytrip willen, jezelf dagelijks belonen met een coffee to go en het wekelijks online bestellen van nieuwe kleren. Naasthet genot komt ook de keerzijde van snackgeluk aan bod. Wanneer is het genoeg?

Ruimte voor reflectie in een prikkelrijke omgeving. Snackgeluk is een voyeuristische en humoristische ervaring waarin het publiek wordt geconfronteerd met de vele vormen van geconsumeerd geluk. Door te luisteren naar verhalen van anderen, reflecteer je op je eigen “snackgedrag”.

‘Bodemdrift’ is een idee van Aukje Schaafsma en Karel Hermans en wordt gemaakt onder de hoede van Tryater.

Credits
Regie, montage & scenario: Karel Hermans, Aukje Schaafsma en Tom Tieman
Dramaturgie: Nina Thunissen
Productie: Amarins Jansma
Muziek: Peter Sijbenga
Techniek: Ben Vrielink, Aart Laferte
Geluidsnabewerking: Ben Vrielink

Current ProjectBodemdrift