Snackgelok

 

Iedereen kent het gevoel blij te worden van een vette hap op vrijdagavond, je dagelijkse coffee to go of het wekelijks online bestellen van nieuwe kleren. Omdat je het verdiend hebt. Hoewel we weten dat het niet altijd goed voor ons is en voor de wereld waarin we leven, consumeren we in onze levens heel wat af. Wat vertelt de doorlopende hunkering naar snelle prikkels over onszelf en de tijd waarin we leven? Waarom streven mensen geluk na door dingen te consumeren die niet goed voor ze zijn?

Bij Snackgelok lig je in een levensgroot patatbakje en luister je naar een muzikale compilatie van audiofragmenten waarin mensen vertellen over hun drift om te consumeren en het geluk dat ze daaraan ontlenen. Je ‘snackt’ als het ware hun verhalen. Naast het genot komt ook de keerzijde van snackgeluk aan bod. Want wanneer is het genoeg?

Ruimte voor reflectie in een prikkelrijke omgeving. Snackgeluk is een voyeuristische en humoristische ervaring waarin het publiek wordt geconfronteerd met de vele vormen van geconsumeerd geluk. Door te luisteren naar verhalen van anderen, reflecteer je op je eigen snackgedrag.

Snackgelok maakt deel uit van It gelok fan Fryslân. In dit vierjarige project van Tryater onderzoeken theatermakers Aukje Schaafsma en Karel Hermans hoe het kan dat in Fryslân de gelukkigste mensen van Nederland wonen.

Credits
Interviews en montage:  Aukje Schaafsma, Tom Tieman en Karel Hermans
Concept: Aukje Schaafsma, Karel Hermans
Vormgeving: Janne Sterke
Muziek: Peter Sijbenga
Decorbouw: Ben Vrielink, Aart Laferte en Gerard Jorna
Geluidsontwerp: Ben Vrielink
Campagnebeeld: Heleen Haijtema

Current ProjectSnackgelok