De Muze

DE MUZE

Documentaire – Omrop Fryslan / NPO2 – 12 min. – oktober 2018
Ondertiteling: Nederlands, English

Screenings: Noordelijk Film Festival – ‘Nije Eagen’, Groninger Forum & Expositie ‘Mijne Kinderlijke Traanen’ in Drents Museum

Synopsis

Alle Jong (29) is een jonge, Friese kunstenaar die tijdens een bezoek aan het Centraal Museum zijn muze ontmoet. Als hij haar aan wil spreken, verdwijnt ze en laat ze Jong achter met niets anders dan een vage herinnering aan een moment. Overweldigd door de ontmoeting, start Jong een zoektocht naar zijn muze. Als hij haar vindt, zal hij haar een kostbaar sieraad aanbieden. Wat zoekt de jonge kunstenaar in de onbekende vrouw? En zal hij haar terug vinden? Zonder muze is Jong geen kunstenaar meer. Verder werken is voor hem zinloos.

‘De muze’ is een visuele ode aan een toevallige en onverwachte ontmoeting. Een ontmoeting die eenmaal heeft plaatsgevonden en nooit meer in dezelfde vorm weer zal plaatsvinden. Wat moet de zoektocht van een jonge kunstenaar naar zijn muze betekenen? Is het een vorm van romantische dwaasheid? Of schuilt er meer achter de zoektocht?

De zoektocht naar de verdwenen vrouw schuilt een groot verlangen en een diep gemis naar iemand die hem dierbaar is. Een film over verlangen, kwetsbaarheid en verbeeldingskracht. (na 12.00 minuut)

Bekijk de film hier  (na 17.10 minuut)

Credits
Regie, scenario & montage: Tom Tieman
Camera: Alex Pitstra
Extra Camera: Marijn Bruinen
Geluid: Menno Knevel & Jesper Bauer
Geluidnabewerking: Wart Wamsteker
Kleurcorrectie: Arno Cupedo
Muziek: Remko Wind
Extra productie: New Noardic Wave

Comments (0)

Leave a reply

Current ProjectDe Muze